La Dolce Vita pe Via Veneto

O celebră victorie într-o importantă bătălie câștigată de italieni în Primul Război Mondial avea să denumească una dintre cele mai importante străzi din Roma. Bătălia de la Vittorio Veneto a însemnat sfârșitul Marelui Război pentru frontul Italiei, urmând ca această zonă să se bucure de tot ce avea Roma mai bun de oferit.

Cunoscută astăzi sub numele de Via Veneto, acest obiectiv reprezintă una dintre cele mai faimoase străzi ale Romei, abundând de eleganță și opulență.

Strada a folosit drept decor principal pentru celebrul film La Dolce Vita, care îl are în prim plan pe Marcello, jurnalistul care realizează nevoia oamenilor de a afla detaliile scandaloase din evenimente și știri, viața secretă a vedetelor și aristocrația decadentă.

Regizorul Federico Fellini a ales locația pentru naturalețea cu care Via Venetto prezenta toate elementele specifice metropolei italiene din anii 60, cu ale sale cafenele și terase, care decorau trotuarele.

Decorul elegant și luxos, prezentat în La Dolce Vita, a atras aproape imediat întreaga constelație de stele de la Hollywood. Stilul de viață agitat, luminile și traficul intens, reprezentau ambianța ideală pentru vedetele cinematografiei, designerii de modă și scriitori.

Audrey Hepburn, Anita Ekberg, Anna Magnani, Gary Cooper, Tennessee Williams și Coco Chanel sunt doar câțiva din oamenii de valoare ai anilor `60 care au fost atrași de acest obiectiv.

Cu toate că aici exista același haos râvnit de toți pe care Hollywood-ul îl oferea, Via Veneto reușea să îmbine acele elemente cu cele proprii, în care noul se întâlnea cu vechiul, tradiția italiană punându-și amprenta, delectând vizitatorii cu cele mai bune experiențe culturale, artistice și gastronomice.

Cafe de Paris este cafeneaua clasică prezentă în filmului lui Fellini și reprezintă un punct major de atracție pentru tinerii hipsteri, pasionați de era 1950/1960. În trecut, locul a fost patronat de către Mafia italiană, însă astăzi este un loc liniștit în care oamenii își beau cafeaua și admiră scuterele Vespa parcate în față.

Via Veneto oferă aceleași experiențe unice pentru care a devenit cunoscută și astăzi, aici aflându-se cele mai luxoase hoteluri, restaurante, baruri și cafenele din întreaga Romă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s